2009-05-31
Nyhet

Hästen ingen minns eller gillar

John Biggs:

An “also-ran” is, literally, “a horse that does not win, place, or show in a race.” The world loves an underdog but it never loves an also-ran. It forgets about an also-ran.

Inte helt överraskande är det Palm:s Pre han självkritiskt talar om:

Why? Because we hyped it too much. Because the software is untested in real-life situations and we, as neophiles, are delightfully impatient when it comes to wonky design. Because the hardware is “plasticky,” according to Boy Genius and “you often hit multiple keys at the same time while typing.” Because, to paraphrase the old saying, no matter how much you obsess and how many Apple engineers you hire the last opinion always falls to the consumer.

Jag har å min sida sågat den sedan dag ett.. Inte för att jag hatar Palm (jag skrattar byxorna av mig åt hur naiva och oproffsiga de är, men det är en annan femma) utan för att en ny produkt som bara kopierar och inte tar med något nytt till bordet bara är en kopia, och i en bransch där design och innovation är allt så räcker det inte.

Ett första test av Palm Pre har publicerats här. Väldigt läsvärt:

You can’t compete with RIM in the keyboard area and you can’t compete with Apple in the soft-keyboard area, so how are people going to enjoy using your product when the data entry isn’t perfection? It’s like buying a brand new Ferrari, but getting an Accord steering wheel. It’s not the end of the world, but it isn’t greatness.© 2019 Omsoc Publishing AB