2009-06-04
Nyhet

Apple har Vista att tacka för mycket

Michael Scalisi:

To most observers, it’s fairly clear that Vista’s failings gave people a reason to take a fresh look at the Mac. And in its own right, OS X has become a robust, reliable, and feature-rich OS. It appeals both to the techie who is attracted to its UNIX underpinnings and the neophyte who wants a computer that just works. Additionally, Apple has always appealed to professionals in audio, video, graphic arts, and publishing. Basically, the Mac appeals to people who are willing to pay for something that is a cut above.

Jag funderar allt mer på hur det kommer att se ut om ett år då Windows 7, som släpps senare i höst, fått vara ute ute på marknaden ett år. Om det är så bra som det verkar har Microsoft gott hopp om att reparera allt som Vista ställt till med sedan det släpptes. Kommer de övervunna Windows-användarna att överge Mac OS X och gå tillbaka till beiga PC-maskiner, behålla Mac OS X eller nöjer de sig med att radera hårddisken och lägga Windows 7 på sin Mac?

Jag har inga svar ännu, men behovet av en efterträdare till Windows XP är, minst sagt, skriande. Efter att Microsoft helt fimpat supporten för Windows XP står nu miljoner användare i hemmen och på företagen utan ett supportat operativsystem, vilket är helt oacceptabelt.

Eftersom de flesta med något mellan öronen skyr Vista som pesten har alternativen bestått av Linux eller Mac OS X. Kunderna väljer den ersättare som finns där när kunderna behöver den. Microsoft har med all säkerhet insett detta och det är också därför de skyndar på att få ut Windows 7 på marknaden så snart som möjligt.

Microsoft förstår som sagt detta. Jag är mer osäker på om Apple gör det.© 2019 Omsoc Publishing AB