2009-06-13
Nyhet

Gunnar Lindsteds helsköna vansinnesutbrott

Gunnar Lindstedt:

Pontus Schultz uttalade målsättning är nu att alla tidningens reportrar på samma sätt ska koncentrera sig på att producera material runt de ”event” som företagen sponsrar. Kortsiktigt kan detta ge tidningen en del pengar, men långsiktigt innebär det Veckans Affärers säkra död.

Samtidigt som Pontus Schultz tvingar alla att arbeta på dessa villkor, och själv bättrar på sitt omättliga ego genom att vara den enda som får synas och debattera (medan reportrarna ska serva honom med uppgifter), deklarerar han nu att tidningen inte längre har råd med den traditionella undersökande journalistiken.

Några längre granskande reportage kan det inte längre bli frågan om, allt ska produceras på dagsbasis. Detta i en tid då korruption och oegentligheter är vanligare än någonsin, i en tid då den internationella finanskrisen kräver djuplodande bevakning och undersökande journalistik.

Om någonsin är det nu som den tredje statsmakten behövs.

Slutklämnen går inte av för hackor heller:

Men när korthuset rasar kommer Pontus Schultz i alla falla kunna stoltsera med ett svårslaget rekord i att köra tidningar i graven; FinansVision, Attention, Veckans Affärer…”

Lindstedt och två andra erfarna reportrar har fått foten från VA efter en rad nedskärningar. Ett mycket underligt beslut av chefredaktören med tanke på att de alla tre är tunga namn som gör ett gediget arbete i alla lägen.© 2019 Omsoc Publishing AB