2009-06-16
Nyhet

Artiklar jag kommer att sakna

Den grävande journalistiken står ofta för de absolut mest läsvärda artiklarna, eller sevärda tv-inslagen.

I takt med att dagspressen dör ut, och kommersialiseringen av TV-kanalerna ökar i allt större takt, så finns helt klart risken att grävjobb, som ofta tar enormt mycket tid i anspråk, får stryka för foten till förmån för de enklare jobben som ju allt som oftast levereras via en pressrelease. Kvaliteten ingen vill betala för, ni vet…

DN.se:

För både Fredrik Öjemar och Kalle Bergbom är tiden det största problemet när det gäller grävande journalistik. Grävjobb tar tid och båda tycker att det kan vara svårt att skapa sig tidsmässigt utrymme i en stressad nyhetsvardag. Men tiden, eller bristen på den, är inget som kommer att hindra dem från att fortsätta undersöka, analysera och avslöja.

Öjemar är dock positiv till nätet som nyhetsplattform för grävjobb även i framtiden:

I det enorma flödet av information vill folk ha fördjupning och analys. När det gäller webben har vi bara sett början. Möjligheterna att sy ihop fördjupning med analys och bakgrund är stora och vi tror att nätet är en perfekt plattform för det.

Problemet är ju bara att någon måste betala för det även i framtiden. Men jag hoppas Öjemar får rätt.© 2019 Omsoc Publishing AB