2009-06-16
Nyhet

Mobilt bredband från Telenor, en uppföljning

Det blev en del liv i luckan hos Telenor, och hos er läsare, appropå testet av Telenors mobila bredband som jag publicerade häromdagen.

Det tycks finnas både anhängare av Telenor samt de som tycker som jag, att de inte är så värst vidare.

Niklas Jeppsson:

Jag hade fram tills förra sommaren bara bra erfarenheter av Telenors mobila bredband. Jag hade den gamla “glasspinnen” och den gamla mjukvaran till mitt mobila bredband. I vart fall så ville jag testa deras nya “moderna” mobila bredband och det passade in perfekt. Så jag köpte det och kom hem. Då visade det sig att det inte alls funkade med 10.5. 10.4 funkade det ok med.

Sen började min jakt på rätt drivrutiner. Vodafone hade samma modem utomlands och jag fick reda på att de hade en nyare mjukvara till Mac. Det försökte jag sen få någon på Telenor att förklara varför de inte uppgraderat. För att göra en lång historia kort la jag ner över 60 timmar på att felsöka mjukvaran och försöka få det att fungera. Sedan dess har jag bestämt mig för att aldrig mer Telenor.

Jag fick efter mycket om och men en kompensation, en gammal SE vikmobil.

Värd minst 1000:-…

Mats Engström å sin sida är hur nöjd som helst:

Nu går jag tillbaka till Telenor, jag vet att deras nät fungerar. Deras dongel fungerar absolut utan anmärkning. Programmet fungerar utan anmärkning och går lätt att ställa in efter egna preferenser. Visst, inte i fjällen och inte på riksvägen i “korpilombolo”, men där är jag så sällan att det spelar absolut ingen roll alls.

Och det är egentligen bara i Ammarnäs jag upplevt att Telenor INTE fungerar och jag har varit runt ganska mycket i Sverige. tro mig!

Rebecka Starco på Telenors informationsavdelning kopplade mig snabbt ihop med Daniel Larsson på Telenors support. Daniel, som helt klart har mer koll än standardsupporten som man normalt sett når, tipsade mig om att Telenor visst har släppt ett nytt program för både Mac OS X och Windows, vid namn Stay Connected. (expandera menyn “Inställningar för Mobilt Bredband”). Problemet är att det programmet visserligen hittar modemet utan några som helst problem på min Mac, men det lyckas aldrig koppla en DNS till min Mac så jag faktiskt kan surfa. Det gamla programmet, i all sin sunkighet, klarar åtminstone det.

Nåja, jag fortsätter att hålla er uppdaterade i ärendet närhelst något nytt dyker upp.© 2019 Omsoc Publishing AB