2009-08-05
Nyhet

Hejdå, Loopia

I dagarna bestämde jag mig för att flytta alla mina domäner från Loopia till egna DNS-servrar. Jag har “några” domäner, kan jag berätta, och fler lär det bli.

Och de senaste fyra åren jag har registrerat samtliga hos just Loopia.

Men nu är det slut med det.

Bakgrunden till det är Loopias egendomliga system för fakturering av domäner. Det började med att jag fick en faktura från Loopia för domänen synthblogg.se.

Inte så konstigt, kan man tycka, eftersom jag är en av två personer bakom sajten, men det är min kompanjon Gustav som äger domänen och därför ska ha fakturan. Men då jag driver tekniken bakom sajten gjorde vi så att Gustav la in Loopias DNS:er för domänen, som jag sedan la till i mitt domänhanterarkonto hos Loopia.

Allt har fungerat bra tills Loopia nu har fått storhetsvansinne och fullständigt struntar i den information om vem som äger domänen via exempelvis ett enkelt whois-kommando i Terminalen:

# The data is in the UTF-8 character set and the result is
# printed with eight bits.

state: active
domain: synthblogg.se
holder: xxxgus8231-00001
admin-c: –
tech-c: –
billing-c: –
created: 2004-11-01
modified: 2009-03-07
expires: 2009-11-01
transferred: 2009-03-07
nserver: ns3.loopia.se
nserver: ns4.loopia.se
dnssec: unsigned delegation
status: ok
registrar: Loopia AB

Information som Loopia har full tillgång till men helt enkelt struntar att använda då de anser att deras system är bättre.

Loopia försöker helt enkelt bygga upp en parallell och synnerligen sluten struktur till ett vedertaget system, vilket är helt oacceptabelt. Deras ekonomiavdelning hävdar att jag bryter mot policyn när jag lägger till domäner jag inte äger, men vad är underligast, att jag gör det eller att jag ens kunde göra det?

DNS-hanteringen i OS X Server är långt ifrån en dröm men åtminstone vet jag att jag har full kontroll, och bäst av allt: Loopia får inte en spänn.© 2021 Omsoc Publishing AB