2009-08-19
Nyhet

Sony Ericsson HBH-IS800

Med möjligheten att äntlligen kunna lyssna på musik, i stereo, via Bluetooth, med sin iPhone så kände jag att det var läge att titta närmare på lite olika headset som finns på marknaden. Ett som fastnade på hornhinnan direkt var Sony Ericssons tokläckra HBH-IS800. Headset:et är en sladd, och det är också allt. Laddaren ansluts i ena hörluren och det enda man kan säga om det är att luckan till ladduttaget är en aning plastig och känns lite ranglig.

Anslutningen till min iPhone 3GS är synnerligen smärtfri. Det tar runt minuten från det att man börjat tills att man avnjuter valfri musik, utan en tråd mellan iPhone och headset. Väldigt trevligt.

Det finns dock ett problem: iPhoneOS 3.0 inte har stöd för volymkontroll i Bluetooth-headset. Och eftersom HBH-IS800 inte har någon egen volymkontroll får man antingen leva med att det är högt, minst sagt, eller så får man se sig om efter ett annat headset som Apple behagar stödja.

Så ska man summera så är HBH-IS800 ett headset jag väldigt gärna hade använt, men i dagsläget inte kan av den enkla anledningen att Apple inte följer de standarder som finns. Jag rekommenderar det därmed till alla som INTE har en iPhone.

Tillverkare: Sony Ericsson
Pris: 1195 kronor (pris från The Phone House)
Köp den hos: Valfri Sony Ericsson-återförsäljare© 2021 Omsoc Publishing AB