2009-08-24
Nyhet

Oki C3450N

Förr eller senare kommer man till en punkt då man måste bestämma sig. En sådan punkt brukar vara när tonerkassetterna i ens färglaserskrivare tar slut. I mitt fall skulle fyra nya, en per färg, till min gamla Lexmark C530 kosta strax över tusenlappen stycket. När jag tittade runt efter tonerkassetter så upptäckte jag att en ny färglaser inte kostar så mycket längre. Valet föll efter lite klickande på en Oki C3450N, som numera är den skrivare jag använder i mitt egna företag.

För oss Mac-användare är installationen ganska smärtfri. Programmet för att sätta en IP-adress på nätverkskortet (om man inte nöjer sig med en utdelad dito via DHCP) är skrivet för Mac OS X 10.4 och PPC-plattformen så det är varken vackert eller snabbt men troligen behöver man inte starta programmet mer än en gång så vad gör väl det. Drivrutiner för skrivaren måste man ladda hem från Oki:s hemsida. De medföljande på CD-ROM-skivan är för Mac OS X 10.4 eller tidigare och fungerar inte alls under Mac OS X 10.5. Efter installation och petande i skrivarkonfigurationen i operativsystemet skriver den vackert ut utan knorrande via mitt lokala nätverk hemma i huset. Upp till 16 sidor per minut för färgutskrifter och 20 för svart-vita dito är specen från tillverkaren och sanningen ligger inte långt därefter, åtminstone inte utifrån vad jag kan uppskatta.

Till skillnad från min gamla Lexmark låter inte C3450N som en stenkross när den börjar arbeta. Tvärt om så är den ganska tyst, vilket är en befrielse. Det enda jag kan sakna är en statusdisplay för att få fram den mer grundläggande informationen, nu får man istället hålla inne Online-knappen i två sekunder så skrivs en statussida ut istället. Lite mer omständigt, men acceptabelt.

Något som definltivt är acceptabelt är prislappen. 1695 kronor inklusive moms kostar den hos CheapInk i Uppsala och med tanke på vad man får för pengarna tycker jag det är ett bra pris för en bra produkt. Skrivare är inte roligare än så här, men fungerar de så räcker det bra åtminstone för mig.

Tillverkare: Oki
Pris: 1695kr inklusive moms
Köp den hos: CheapInk.

PS: CheapInk har gett mig en skrivare att lotta ut. Så den som först skickar mig ett mail med ärenderaden “JAG VILL HA EN OKI-SKRIVARE” och skickar med kompletta adressuppgifter dit skrivaren ska skickas, vinner en. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren, etc etc.
DS.

Uppdatering: Det tog två minuter så var det första mailet inne och en vinnare utsedd!© 2021 Omsoc Publishing AB