2009-08-28
Nyhet

Råd från gamlingar

Sjukt bra ide och genomförande.

Personligen finner jag allt oftare att mina kunskaper inom teknik och andra områden står sig slätt mot livserfarenheten som exempelvis min far innehar. Han kan inte ett dugg om datorer, och om hans dator strular, öppnar han fönstret och kastar ut den.

Han är en bra kund hos Dell, bör väl tilläggas.

Den enda Mac han hade började hårddisken strula på efter två veckor men den hann jag rädda innan fönstret öppnades.

Men frågar man om andra saker, som att reparera huset, att välja bil, och sånt där som han också lärt sig av bitter erfarenhet, då dominerar han. Försöker man imponera på honom med en iPhone så svarar han lite lojt “åfan…” och undrar sen om den går att ringa med. När man svarar “ja” så visar han sin gamla Sony Ericsson, flinar och konstaterar att den kostar en tiondel av en iPhone och den går också att ringa med. Och han behöver inte ladda den en gång om dagen.

Man kan inte vinna en sån diskussion. Det var väl också därför, antar jag, som när jag stod och funderade, ritade på papper och räknade på hur jag skulle bygga ett nytt trädäck runt poolen hemma, som min far bara tog en skruvdragare, näve långa skruvar och några reglar och satte igång och bara byggde. Han hade redan hela grejen klar i skallen, han hade gjort det förut.

På något sätt ser jag fram emot att bli 65, gå i pension och sitta där och fingra på min gamla iPhone 3GS och muttra om hur saker och ting var bättre förr.© 2021 Omsoc Publishing AB