2009-09-04
Nyhet

Din digitala historia

En dos Folkvett om din digitala historia:

Sen har jag de fantastiska långdragna konversationerna med vänner, som t ex med A. A och jag kan skriva 300 mail fram och tillbaka över några månader. Långa, litterära, välformulerade, cyniska saker om människor, eller musik.

Hade de varit skrivna på vanligt stationery hade flera suttit på väggen i vardagsrummet. Inramade. Men nu ligger de i min dator.

I väntan på vad? Man byter macbook, byter program och om två år har hittar man en mapp med 3000 oidentifierbara textfiler som enbart kan öppnas i ett mailprogram som microsoft slutat sälja.

Jag grämer mig fortfarande över att jag inte tog ordentliga backuper på alla de mail jag hade sparat de senaste sju-åtta åren. Men jag lärde mig något av den fadäsen och nu har jag en Time Capsule som säkrar hemåt.© 2019 Omsoc Publishing AB