2009-09-07
Nyhet

Spotify för iPhone

Så har äntligen Spotify och Apple skakat tass och programmet finns nu ute på App Store. Det är inte särskilt avancerat så längden på detta test blir där efter.

Man kan summera Spotify i iPhone på följande sätt.

Fördelar: Det fungerar riktigt bra över 3G-nätet.
Nackdelar: Kräver Premiumkonto, men 99 spänn i månaden är överkomligt för att slippa alla reklamavbrotten och kunna lyssna var man än befinner sig.

Applikationen går inte att köra i “bakgrunden”. För mig som kör mycket bil och nyttjar min iPhone som musikspelare så är detta ett mindre problem, men sitter man på tåget eller bussen och vill lyssna på musik och fördriva tiden med att både lyssna på musik och kanske twittra eller maila så är detta en väldigt, väldigt stor nackdel.

Anledningarna är troligtvis flera. För det första tillåter inte Apple program som körs i bakgrunden, förutom deras egna iPod-program. För det andra så blir kanske Spotify lite väl likt det nyss nämnda programmet om man kunde köra det i bakgrunden.

Batteriåtgången är svår att uppskatta. Likaså dataåtgången, men räkna med att båda blir ganska dryga. En siffra jag hört är att tio timmars lyssnande motsvarar 1GB datatrafik över 3G-nätet. Huruvida det stämmer återstår att se men jag kommer garanterat att hålla koll på min trafikmätare i fortsättningen.

Hade Spotify gått att köra i bakgrunden hade jag slutat synkronisera över musik till min iPhone per omgående. Jag tror inte jag är ensam om det och Apple vet nog om det.

Leverantör: Spotify
Pris: Gratis. Kräver dock Premiumabonnemang för 99kr / månad.
Köp det hos: iTunes App Store© 2019 Omsoc Publishing AB