2009-10-06
Nyhet

Smart

Adobe har länge försökt få in Flash i iPhone. Apple vill inte det. Case closed.

Eller?

Adobe visar nu en ny version av Flash Pro, CS5, där utvecklare kan bygga applikationer för iPhone. När man sparar dem för iPhone konverteras de till iPhone-applikationer som enligt Adobe ska följa alla regler för hur en applikation ska fungera. Adobe visar mer om detta i videon nedan, där de också avslöjar att det redan finns applikationer på App Store att köpa som utvecklats på detta sätt:

Det finns givetvis fortfarande ingen Flashplugin för Safari på iPhone, men nu tar man alltså Flash ett steg längre och kan få ut sina applikationer även på iPhone. Det är inte bara ett hot mot Apples egna utvecklingsverktyg, utan också mot Microsofts Silverlight.

Adobe är extremt smarta när de gör det på det här sättet och vad jag vet finns det ingenting som förbjuder utvecklare att lämna Apples utvecklarverktyg för iPhone för konkurrenternas dito. Men det är å andra sidan ingen garanti för att det inte blir så i framtiden…© 2020 Omsoc Publishing AB