2009-10-20
Nyhet

Välkommen, Mac Mini Server

Den stora nyheten ikväll är att Apple fortsätter sitt tema med att sälja Mac Mini som ett seriöst serveralternativ och kommer inom kort att börja leverera den lilla maskinen med Snow Leopard Server förinstallerat. För detta syfte lanseras nu en specialmodell av Mac Mini kallad Mac Mini Server som istället för en optisk enhet innehåller dubbla hårddiskar för intern spegling. Mac Mini Server innehåller två 500GB SATA-hårddiskar, 4GB RAM och en 2.53GHz Core 2 Duo-processor.

Läs mer om Mac Mini Server här. Priset landar på 9995 kronor inklusive moms, och då ingår alltså Snow Leopard i priset!

En fråga som spontant slog mig är huruvida Snow Leopard Server-licensen är bunden till hårdvaran och om SLS endast kan installeras via återställningsskivor, eller om det medföljer ett komplett mediakit med serienummer och allt som man kan installera på en större maskin om man skulle växa ur sin Mac MIni?

Nya Mac Mini börjar på 599 dollar (svenska priser kommer senare) och finns i två olika modeller. Upp till 4GB DDR3-minne på 1066Mhz och upp till 320GB SATA-hårddisk. Värstingmodellen kan levereras med upp till 2.56GHz Intel Core Duo-processor.© 2019 Omsoc Publishing AB