2009-12-07
Nyhet

OpenDNS-grundaren om Google DNS

Appropå Daniels postning om Google DNS häromdagen så sprang jag på David Ulevitch postning om Google DNS.

Fram tills nu har jag verkligen respekterat, gillat (och använt) OpenDNS, men denna bloggpostning är bara för mycket:

Google claims that this service is better because it has no ads or redirection. But you have to remember they are also the largest advertising and redirection company on the Internet. To think that Google’s DNS service is for the benefit of the Internet would be naive. They know there is value in controlling more of your Internet experience and I would expect them to explore that fully.

Fritt tolkat: bara för att vi missbrukar vår ställning så antar vi att Google kommer att göra det samma.

Jag har gått över till Googles DNS:er på samtliga av mina servrar och en sak jag inte kommer att sakna är OpenDNS fula ompekningar till “förslag” och liknande när man slår in fel URL.© 2020 Omsoc Publishing AB