2010-02-06
Nyhet

Varför det är så svårt att ha respekt för Symantec

Det här programmet dök upp på min yngsta dotters dator imorse:

Eftersom jag redan har ett antivirusprogram på dotterns PC, som kör Windows XP, så vill jag inte ha detta program i hennes dator. Så jag har ett par frågor till Symantec:

1. Hur hittade det här programmet in min dotters dator? Jag har inte installerat det. Dottern är sex år gammal och kan inte installera program på egen hand. Räcker det med att råka klicka på en reklambild och sen installeras programmet automatiskt?

2. Som bilden visar ovan är den enda vägen framåt. Det går inte att avbryta programmet utan att gå in i Task Manager och slå ihjäl programmet. Det går inte att ta bort programmet via kontrollpanelen utan att först avsluta det, så jag dräpte det med Task Manager istället och sen tog jag bort det ur datorn.

3. Borde det inte vara lite snyggare av Symantec att de först kollar om man ens har ett antivirusprogram installerat redan? Om man bortser från det uppenbara (att de är desperata efter nya kunder), vad är det för poäng att tvinga in ett program till när det redan finns ett installerat? Datorns prestanda blir sämre och användaren blir skitsur för att Symantecs program slöar ner datorn.

Det är väldigt svårt att ha respekt för ett företag som gör så här. Att de har brilliant personal i form av bland annat Per Hellqvist gör att man undrar om Symantec inte blivit företaget som de nog inte trodde själva att de skulle bli: en blandning mellan Microsoft under sina värsta år och Televerket.© 2021 Omsoc Publishing AB