2010-02-08
Test

Air Mount TC


Ända sedan jag hade min vita, tefatsformade Airport Extreme så har jag velat montera upp min Time Capsule på väggen. Apple säljer via Apple Store ett fäste kallat Air Mount som jag helt sonika köpte och ikväll monterade jag upp den i mitt hemmakontor.

Förpackningen innehåller förutom monteringsfästet en pappmall som ska göra det enklare sikta var borrhålen ska sitta. Det medföljer också två skruvar och två skruvpluggar i plast som det är tänkt att man bara ska skruva in i väggen men jag kan meddela att de är helt värdelösa och bör förpassas till cylinderarkivet per omgående. Tag istället fram två röda plugg med passande skruvar om du har en vägg i ett material som inte är gjort av blött papper, för jag misstänker att det är ungefär vad de medföljande skruvpluggarna mäktar med att penetrera, och skicka upp hållaren på väggen.

När fästet väl sitter på väggen så inser man givetvis direkt att det inte är fullt så bra som man kunde inbillat sig. För till skillnad från gamla Airport Extreme, där anslutningarna var försänkta under fronten på basstationen, så sitter anslutningarna här helt i linje med fronten vilket gör att man har ett stycke nätverkskabel och ett stycke strömkabel som sticker upp ur basstationen och beroende på hur estetiskt lagd man är så kan man antingen leva med det eller så retar man sig på det ganska omedelbart. Jag kan leva med det, men det krävs givetvis att man hittar en nätverkssladd som är hyfsat vit så den matchar strömsladden, och att man dessutom inte använder ytterligare portar i Time Capsule:s inbyggda switch för då blir det helt enkelt inte vackert hur kär man än är i Apple och deras produkter.

Tillverkarna av Air Mount lovar att det ska bli bättre mottagning och hastighet om man väggmonterar sin Time Capsule och visst, det blir givetvis bättre av bådadera ju högre man kan montera en trådlös basstation så det är jag beredd att skriva under på att det fungerar. 549 kronor är ju inte helt oblodigt att punga ut med för ett väggfäste men det fungerar, Time Capsule:n sitter fast bra och det är ingen stor affär att montera upp den heller.

Tillverkare: H-Squared
Pris: 549 kronor inklusive moms
Köp den hos: Apple Store.© 2021 Omsoc Publishing AB