2010-02-25
Nyhet

Apple inte körda utan Jobs

Business Insider:

Palm is basically Apple, Jr. And if a bunch of Apple geniuses can’t kick butt on their own at Palm, how are they going to kick butt without Steve at Apple?

Steve’s successors might have the same string of luck. But given Apple’s experience with and without Steve Jobs, and the futility of companies like Palm that try to clone the Apple magic without Steve Jobs, this seems unlikely.

Artikeln utgår ifrån att de som slutat på Apple och gått till Palm ska kunna upprepa samma framgångar som Apple haft bara genom att göra det i ett annat företag.

Två problem med det antagandet:

1. Palms varumärke är i princip kört i botten. Apples är det inte.
2. Palm är inte innovativa. Palm kopierar.

Bara att sätta en bunt smarta människor i ett rum gör ingen succé. Ett företag måste våga och uppmuntra innovation, först då blir bra anställda fantastiska anställda. Apple ställer hårdare krav än något annat företag i IT-branschen och det ger resultat. Palm ägnar sig åt att ta de bästa idéerna från en version av iPhone OS som inte ens finns på marknaden längre, bygger en ny telefon som de hävdar är bättre och tror att det ska rädda hela företaget.

Apple är inte körda utan Steve Jobs. Men det är sant att Apple behöver en stark ledare och det finns redan gott om sådana inom Apple som kommer att kunna ta över den dagen Jobs bestämmer sig för att gå i pension. Vilket kan ligga 10-15 år framåt i tiden om han har hälsan och fortfarande tycker det är kul.

Palms misslyckande visar att deras produkter suger. De har konsekvent misshandlat varumärket i åratal, blandat in andras mjukvaruplattformar som suger minst lika mycket och sedan undrar alla vad som gick fel när de lanserar en kopia av iPhone.

Men snälla nån.© 2021 Omsoc Publishing AB