2010-03-03
Nyhet

Sony Ericsson HBH-DS980

Apples egna bluetooth-headset gick ju ur tiden för ett bra tag sedan nu. Det var tydligen “inget vidare” heller, av de omdömen jag hört och läst. Sedan dess har jag letat efter det perfekta trådlösa headset:et till min iPhone 3GS och när jag fann Sony Ericssons HBH-IS800 så blev jag först väldigt glad och sedan en aning besviken över att det inte fungerade klockrent med telefonen.

Så jag la det där med trådlösa headset på hyllan ett slag men via en kollega så fick jag tipset att HBH-DS980 fungerade bra med iPhone. Och jo, det stämmer på så många punkter. Du kan spela musik via headset:et, styra musikuppspelningen och ställa in volymen. Själva enheten har dessutom en liten display som också visar namn eller nummer på inkommande samtal till iPhone. Ljudkvaliteten via hörlurarna är okej, varken mer eller mindre. De är åtminstone inte sämre än Apples orginallurar och som bonus så verkar de jag pratar med numera höra mig mycket bättre…

Jag pratar obcent mycket i mobiltelefon och detta headset räcker gott och väl till för en hel arbetsdag. Det är snarare telefonens batteri som kan svikta lite om man jiddrar lite väl mycket och kanske både surfar, hämtar mail och spelar musik under arbetsdagen. Men det är inte headsetet:s fel. Röststyrningsfunktionen fungerar också via det trådlösa headsetet vilket var en överraskande bonus.

Det här är en bra produkt. När jag köpte det hos CDON.com var det rea och priset var nedsatt till strax över 400 kronor. Nu verkar priset ha gått upp igen och du kan alltid hitta bra priset via Prisjakt eller annan liknande sajt.

Leverantör: Sony Ericsson
Pris: Varierar.
Köp hos: Där det är billigast© 2020 Omsoc Publishing AB