2010-03-22
Nyhet

“Öppen källkod ingen demokrati”

Brian Proffitt:

Design and themes have been a key part of the Linux buy-in for as long as I can remember.

In fact, once upon a time, the look and feel of application was actually used as its primary selling point to me. Back in 2000, at the LinuxWorld at Javitts, I made a comment about some app being very buggy (I don’t recall which), to which the enthusiastic developer actually replied, “yes, but look at how cool it looks!”

Yes, well, DeLorians looked cool, too.

Påminner svagt om när jag träffade en synnerligen otvättad Alan Cox på ett besök hos Red Hats kontor i Reading för en bunt år sedan. Jag vet inte riktigt varför han var där, och jag tror inte Red Hat visste det heller, eftersom hans presentation till 90% gick åt till att kasta skit på konkurrenterna, främst Microsoft.

Allt eftersom Red Hat:s PR-folk skruvade på sig och såg allt mer generade ut slutade jag lyssna på Alan Cox och började istället betrakta hans figur. Att han hade stora vita klumpar av fett i skägget och luktade så illa så det inte gick att vara i närheten av honom må vara en parantes, men där och då funderade jag över om det gick att ta en sån utvecklare på allvar.

Jag vet inte var Alan Cox tog vägen. Han är vad jag vet inte kvar på Red Hat och verkar ha lämnat Linuxvärlden i vredesmod efter en dispyt med Linus Torvalds. Man kan givetvis också ha åsikter om Linus Torvalds, men han verkar åtminstone duscha regelbundet och hans kod är det ju inget större fel på.© 2019 Omsoc Publishing AB