2010-04-22
Länk

Därför borde Apple stämma Gawker Media

Jeff Bercovici:

Gawker Media owner Nick Denton told me Monday that his company researched the relevant case law to determine that it was in the clear before proceeding with the transaction. But after looking into the story futher, I’m far from convinced.

I think a district attorney could make a solid criminal case that Gawker Media purchased what it knew or suspected were technically stolen goods. And I think Apple’s lawyers could make an even tighter civil case that, in so doing, Gawker misappropriated trade secrets, inflicting damages that could run to millions of dollars.

Hela soppan med det som nu verkar vara nästa generationens iPhone och hur den hamnade i Gizmodos händer stinker.

Rejält.

Att Gizmodo köpt en stulen iPhone, suttit på telefonen i en vecka och sedan publicerat bilder på inte bara telefonens yttre utan också inre, hängt ut den olycklige Apple-anställde som tappade telefonen och slutligen lite halvdrygt spelat vänliga och lämnat tillbaka telefonen till Apple. Det stinker.

Gizmodo har alltså veterligen suttit på en stulen enhet, som de utan tvekan borde förstå är stulen från Apple eftersom det inte finns någon som helst anledning för Apple att släppa den ifrån sig, och sedan publicerat detaljerade uppgifter om telefonens egenskaper.

Apple har stämt bloggar tidigare för betydligt mindre saker än så här. Och den här gången kommer kommer inte bloggvärlden att skynda till undsättning som i fallet med Apple mot Think Secret, utan snarare poppa sig lite popcorn, ta sig en öl och luta sig tillbaka och betrakta.

Det är åtminstone vad jag kommer att göra.© 2020 Omsoc Publishing AB