2010-04-22
Länk

Klantskallar ska inte syssla med datorsäkerhet

Kunde du inte buffra upp på sponken inför helgen? Tacka McAfee för att Systembolagets butiksdatorer, som kör Windows XP, inte fungerade.

Kidsen på Twitter brukar ju använda ordet “fail” när de ska beskriva något som är, så att säga, mindre lyckat. “Epic fail” är det när något är helt åt helskotta. Det senare är väldigt lämpligt att tillskriva McAfee, tillverkaren av antivirusprogrammet med samma namn. För hur kategoriserar man den eller de klantar på McAfee som bestämde sig för att klassa en komponent, svchost.exe, i Windows XP som ett virus och därmed se till att hela operativsystemet slutar att fungera.

Jag har länge drivit tesen att de allra flesta antivirusföretagen lever på gamla meriter lite mer eller mindre påhittade hot för att få folk att förnya sina licenser. De är som de flesta företag glada så länge du bara betalar och håller klaffen.

När något av det här slaget är detta allt McAfee:s talespersoner i Sverige får ur sig, så vet man att arrogansen har nått taket:

Vi kommenterar inte det här lokalt i dagsläget.

Inte ett ord om att kompensera sina kunder. Kunder som betalt för att deras datorer ska vara säkra, stabila och vara tillgängliga när de behövs.

“Epic fail”, McAfee.

Fruktansvärt skönt att man kör Mac. Då slipper man den här typen av dynga i sina datorer…© 2021 Omsoc Publishing AB