2010-05-10
Nyhet

HP trixar med tullen

Nyfiken på vad HP håller på med nu för tiden? Förutom att ha det ganska tungt i största allmänet, och att ägna mer tid åt att montera ner den fina verksamhet som byggdes av folk från Digital, Compaq och HP och ersätta dessa med konsulter, så försöker HP också trixa med tullen. Jodå, HP gör allt för att spara pengar och den här gången försökte de lura det Indiska tullverket genom att ange ett allt för lågt värde på de varor som HP försökte föra in i landet.

Kanske skulle pengarna de försökte spara där användas till att muta fler personer för att vinna fler kontrakt? Ryska myndigheter har kommit mutor på motsvarande 350 miljoner kronor på spåren där HP öst ut pengar för att vinna affärer i Ryssland.

Det sistnämnda verkar i och för sig vara mer kutym än ovanligt i Ryssland. Vårt egna IKEA har ju sparkat två ryska IKEA-chefer som i sin tur betalat ut mutor för att få elförsörjningen säkrad till sina varuhus…© 2020 Omsoc Publishing AB