2010-06-03
Nyhet

Wired

Joe Clark:

Wired was online very early with a gopher site (≈1993–1996), then with many instantiations of Web sites. The magazine has always blown it when it comes to Web design, as esteemed colleague Jason Santa Maria has previously detailed. (Other magazines have made the same mistakes.) Now Wired has blown it in a completely new way with its iPad app.

Jag kan delvis hålla med i kritiken som presenteras på sidan. Precis som med Wired som tidning så är applikationen underbart formgiven. Inget snack om saken. Men precis som Wired som tidning så är den inte helt logiskt formgiven. Wireds tidningsform har alltid utmanat, spretat och provocerat, och den har gjort det bra. Men i en iPad är inte formatet i tre dimensioner som i en tidning, när man ser tidningens tjocklek, osv. Här är det en platt upplevelse som känns som att den hela tiden döljer något. Kanske hade det varit bättre med en WIred i det vanliga ePub-formatet, det är ju på något sätt där en tidning eller en bok hör hemma i iPad.

(Länk via Peter Lindberg)© 2019 Omsoc Publishing AB