2010-06-06
Nyhet

Apple TV och Mac Mini

Daniel Eran Dilger:

With inventories of Mac minis growing reportedly scarce, it’s likely Apple will scrap the existing Apple TV and simply port its software as a free bundle for Macs, reverting it back to its origins as Front Row (4.0) and serving the role of giving people another reason to buy a Mac mini instead. The Mac mini is a lot more powerful and in some cases versatile, and Apple needs to stock it anyway, so by merging it with Apple TV the company gets one placeholder serving two niches at once.

Detta är ju redan en de-faktolösning för väldigt många som tröttnat på Apple TV. Själv är jag fortfarande inte klar över vad jag vill göra. I dagsläget rippar jag allt med Handbreak och streamar det över nätverket till min AppleTV från iTunes på min Mac Mini Server.

Omständigt? Ja, men absolut inte oanvändbart. Apple skulle lätt kunna automatisera detta och göra det betydligt snyggare och vips skulle faktiskt AppleTV vara användbar igen. Men jag antar att det ligger mer i Apples intresse att fortsätta knyta upp detta till iTunes, även på alla marknader utöver de 3-4 som faktiskt kan hyra eller köpa film och TV-program.© 2019 Omsoc Publishing AB