2010-06-15
Nyhet

Adobe = Real Networks

Minns ni Real Networks? Minns ni Real Player? Minns ni, om så var fallet, hur det var att installera den sistnämnda? På Windows var det en mardröm; sida upp och sida ner med extraprogram som kackade ner hela din dator och vad värre var så försökte Real Networks dölja alla dessa extraval med väldigt fula tricks i installationsprogrammet.

Adobe gör nu samma sak. Installerar du den nya Flash-klienten i Windows så får du möjligheten att installera en “säkerhetskontroll” från McAfee (just det, samma McAfee som sänkte tusentals datorer eftersom deras interna kvalitetskontroll hellre gjorde annat än att kvalitetskontrollera).

Adobe, här är ett enkelt råd: när man är i en grop man inte vill vara i, så ska man sluta gräva. Sluta uppföra er som Microsoft och Symantec, två företag som är ökända för att hellre ligga med sina kollegor i branschen än att faktiskt hjälpa de som betalar deras löner: kunderna. Kortsiktiga partnerskap som genererar lite mer intäkt på bekostnad av användarnas förtroende är inget annat än kortsiktigt tänkande.

Själv uppdaterade jag Flashklienten på min Mac här hemma häromdagen. Givetvis var Adobe tvungna att använda sig av ett eget installationsprogram som helt bryter mot alla gränssnittsregler och vad som är gängse standard i Mac OS X. Adobe säger sig ju älska Apple, men de kan inte ens skriva program eller använda sig av de paketinstallerare som 99% av branschen, Microsoft inkluderade, använder på Mac OS X.

Så oerhört onödigt, falskt och arrogant.

(Via Daring Fireball)© 2019 Omsoc Publishing AB