2010-06-24
Nyhet

Varför iPad är din nästa dator, del 2

Glenn Wolsey:

The iPad has meant I can use my MacBook Pro as a ‘desktop machine’ only having to take it off the desk when I need to take serious work with me on the go, namely when Aperture is needed in the field. No more do I need to open the lid of my laptop each morning, I can do all the morning email processing, feed reading, and web browsing in the comfort of my bed before I head off to work – completely skipping out the desk and the power machine.

Givetvis finns fortfarande nackdelar som Wolsey pekar på och som jag helt håller med om. Att tvingas koppla ihop sin iPad med sin dator för att synka dokument är trams. Att Things fortfarande inte stödjer synkning OTA förutom när man sitter på samma WIFI-nät som som sin Mac är också en stor nackdel.

Jag saknar någon form av filhanterare i iPad. Att som nu öppna en viss typ av dokument eller fil från den applikation som den hör till är kanske logiskt i mångas värld men jag hanterar hellre filerna direkt och låter iOS sedan öppna rätt applikation beroende på vilken fil jag väljer att arbeta med.© 2019 Omsoc Publishing AB