2010-06-26
Nyhet

CardDav-bugg i iOS 4

Vet inte om det är fler som upptäckt det men stödet för CardDav, och därmed adressboksservern i Snow Leopard Server, har ett problem. När man skapar en ny kontakt från exempelvis telefonapplikationen så skapas inte kontakten i den adressbok som du synkar med servern.

Vad värre är, så kan man heller inte se kontakten genom att öppna adressboksapplikationen i din iPhone, men om man går via telefonapplikationen och där väljer adressboken så syns den. Man får heller inte välja i vilken adressbok kontakten ska sparas.

Jag har slagit av allt vad synkning mot MobileMe och andra tjänster heter och använder uteslutande adressboksservern i min Snow Leopard Server-maskin men uppenbarligen är det inte tänkt att man ska uteslutande använda denna server som enda adressbokskälla för sin iPhone i och med iOS 4. Ett relaterat problem med iOS 4 är också att man inte kan välja vilken som är sin primära adressbok och var nya adresser ska skapas när man lägger till dem utanför adressboksapplikationen. Detta fungerar ju utmärkt med iCal och iCalservern i Snow Leopard Server varför det är trist att Apple inte lagt ner mer arbete på denna funktion.

Troligen också ännu ett betyg från skaparna själva på hur mycket de egentligen bryr sig om Snow Leopard Server…© 2019 Omsoc Publishing AB