2010-06-30
Nyhet

Dagens virusbluff

Fick precis ett mail från en PR-konsult i England som vill att jag ska skriva om något nytt skydd för Mac-ägare, kallat Linkscanner. Ännu en produkt som utvecklats för att sedan hitta en målgrupp.

Detta stycke i mailet fångade min uppmärksamhet:

I have included the press release at the bottom of this e-mail for your reference. We also have an interesting article about ‘Mac v PC’ for you, if you are interested. The article discusses the general consensus among consumers being that Mac’s can’t be infected with malware. Few people seem to be aware that the first computer virus was actually developed for Mac’s.

Påståendet ovan är alltså inte sant, och även om det kan skyllas på en överentusiastisk PR-konsult så lär kunden, i det här fallet AVG, ha läst och godkänt pressreleasen.

Det första datorviruset som spreds i större mängder hette Elk Cloner och skrevs 1982 av en ung herre vid namn Rick Skrenta. Han skrev viruset på sin Apple II-dator och det spred sig sedan via Apple DOS version 3.3.

AVG gör alltså företag som Symantec, McAffee, Kaspersky, med flera sällskap.© 2019 Omsoc Publishing AB