2010-07-11
Nyhet

Topp tio iPhone-applikationer för din semester

Har du semester än? Bra. Oddsen är att du haft semester ungefär en vecka och redan är uttråkad. Ingen Mac, inget bredband, och bara den stora blåa teven med den gula varma planeten utanför fönstret.

Så ta och hugg in på mina tio favoriter i applikationsvärlden för din iPhone (och iPad)

1. Weather. Pris: Gratis.

Just det. iPhonens inbyggda väderapplikation. Hittar byn där jag bor så den borde hitta byn där din stuga ligger också. Gratis, snygg och fungerande.
Har man en iPad och vill ha lite mera lull-lull, rekommenderas AccuWeather. Vansinnigt snygg. Kostar sju spänn, men finns också i gratisversion. Men som vanligt: Gillar du bra applikationer kan det vara värt att stötta utvecklarna med några kronor.

2. TomTom Scandinavia. Pris: 569 kronor.

Enligt mig det bästa GPS-programmet på iPhone. Priset är överjäkliga 569 spänn och du behöver WIFI eller en dator för att ladda ner och installera programmet, men oj så bra det är. Finns även i versioner för öst- och västeuropa, USA och Kanada, samt hela Europa. Priserna varierar för dessa versioner, så också storleken på nedladdningen.

3. Bensinjakt. Pris: 7 kronor.

Är det kris efter soppa är detta den bästa applikation du kan ha i din iPhone. Snygg, enkel och helt enkelt lysande.

4. Server Admin Remote. Pris: 95 kronor.

Guld värt för att hålla järnkoll på dina 10.4, 10.5 och 10.6-servrar från din iPhone eller iPad.

5. Europcar. Pris: Gratis.

Hitta, boka och hämta hyrbil i hela världen. Enklare än så blir det inte.

6. Skype. Pris: Gratis.

Ring och chatta gratis på din iPhone över 3G eller WIFI. Fungerar också för iPad. Aldrig har det varit mer frestande att kasta ut telefonjacket ur sommar7. stugan…

7. Runkeeper. Pris: 75 kronor.

Semestern är den perfekta tiden att komma i form! Ta igen allt du tappade efter ett år framför din dator. Runkeeper håller koll och finns också i en gratisversion utan lite lull-lull.

8. TVDags. Pris: 7 kronor.

Semestern är också den perfekta tiden att äntligen kunna hänga med din favoritserie som garanterat går i repris. Inget Foyle´s War i år (min favorit) men däremot Twin Peaks på nian. När? Kolla med TVDags.

9. Sveriges Radio Play. Pris: Gratis.

Gamla och nya program rakt ner i din iPhone. Ingen stress över att missa “Sommar” eller andra godbitar.

10. Bilregistret. Pris: 7 kronor.

Är det något jag gör på sommaren så är det att sitta och titta på bilannonser på Blocket. Drömmer om den där stora 4×4-bilen ni vet som jag väl aldrig kommer att ha råd att köpa. Hur som haver, när man drömmer som allra mest så kan det vara bra om man vet hur mycket bilen kostar i skatt, om den är avställd, belånad, och så vidare.

Ha en kanonsommar! Själv har jag det här programmet ständigt redo.

Macpro tar dock inte semester. Många, och långa, artiklar är på gång.© 2020 Omsoc Publishing AB