2010-08-08
Nyhet

Apple-chef avgår efter "antennagate"

Mark Papermaster lämnar Apple. I svallvågorna efter vad som av många kallats “antennagate”, alltså iPhone 4:s uppmärksammade problem (på vissa marknader, bör väl tilläggas då det tycks fungera bra här i Sverige) med sin antennkonstruktion, har Papermaster, åtminstone officellt, valt att kliva av Apple. Mark Papermaster, som rekryterades från IBM under uppmärksammade former, var högste chef för hårdvarudelen i iPhone. Han saknades också på den presskonferens som Apple senare anordnade, vilket förvånade många. Enligt flera källor som citeras av bland annat Daring Fireball fick Papermaster sparken efter antennfiaskot.

Apples enda kommentar är att Papermaster slutat. Hans biografi på Apples hemsida försvann enligt New York Times under lördagen, amerikansk tid. Den som ändå vill läsa den kan göra det via Googles cache.© 2019 Omsoc Publishing AB