2010-08-19
Nyhet

App Store-chefens frilansande som App-utvecklare

I normala fall krävs det specialtillstånd från en högt uppsatt VD på Apple om en anställd på företaget ska få sälja applikationer på App Store.

Det är då intressant att App Store-chefen Philip Shoemaker under namnet GrayNoodle LLC har ett antal applikationer på App Store till salu. Och det är inte vilka app:ar som helst utan riktiga höjdarprodukter som exempelvis iWiz, som simulerar ljudet av en person som kissar riktigt länge, eller vad sägs om tiopoängaren Animal Farts där man får se aktern på olika djur som sedan kan prutta, kissa eller bajsa.

Apple å sin sida säger i en kommentar att applikationerna skrevs och publicerades innan Shoemaker anställdes på Apple, och att det var hans “erfarenhet som utvecklare” som bidrog att han fick jobbet på Apple som chef för utvecklarrelationer.

Wired grävde dock lite till och skriver att tre av de sju applikationer som Shoemaker säljer på App Store publicerats efter den 9:e Mars förra året då han i en Tweet meddelade att han börjat jobba på Apple.

När Shoemaker fick reda på att Wired börjat gräva i detta raderade han omedelbart sin profil på flera sociala nätverk, och det är faktiskt lite ironiskt att en man som har ett och annat att säga om reglerna för huruvida en applikation ska godkännas eller nekas inträde i App Store, och därmed försöka hålla en hög kvalitet på utbudet, själv har en liten verksamhet vid sidan av Apple som säljer applikationer med kiss och bajs i.

Läs mer här.© 2019 Omsoc Publishing AB