2010-08-30
Nyhet

Samsung Galaxy S GT-i9000

<

p>

Samsungs bombmatta på marknaden med telefoner som det är fint att peka på har väl inte undgått någon. Galaxy S GT-i9000-modellen, i fortsättningen kallad Galaxy S, är till det yttre inte så lite lik iPhone 3G/3GS, det är inte svårt att upptäcka. Om det inte vore för att Galaxy S är större så hade likheten varit löjlig.

Galaxy S har en vansinnigt snabb processor för att vara i telefonsammanhang. Hela 1GHz får Android att flyga fram och modellen säljs med två lagringsstorlekar på det interna minnet, 8GB eller 16GB, båda har 512MB internminne.

Allt detta är givetvis akademiskt om man inte kan dra nytta av kraften under skalet, och med den enorma 4″ WVGA-skärmen, kallad Super AMOLED, får du både ett riktigt fint färgdjup med 24-bitars färgdjup per pixel. Helt vansinnigt bra är den.

I övrigt är det lite grand som det brukar vara med Android-telefoner; 3,5MM anslutning för headset (kan även användas som videoutgång via en extra adapter) och med MicroUSB-porten synkar och laddar man telefonen.

Läs resten av testet här.© 2019 Omsoc Publishing AB