2010-09-13
Nyhet

NetApp och Oracle slutar bråka om ZFS

NetApp var ju som bekant tidigare väldigt sura på Sun Microsystems, som de ansåg hade gjort intrång i NetApps patent för filsystemet WAFL när Sun Microsystems skapade sitt filsystem ZFS.

Efter Oracles köp av Sun Microsystems har Oracle på flera sätt lyckats göra sig gott om ovänner i branschen. Men nu har de på något sätt lyckats göra sig en vän i NetApp då de gemensamt har beslutat att lösa trätoämnet runt ZFS. Hur de exakt har löst detta är givetvis hemligt, men det är ju inte svårt att bli orolig över att Oracle ändrar licensformen för ZFS och gör filsystemet slutet igen, alternativt om de licenserar WAFL till Solaris. Oavsett vad så är det säkerligen vi slutanvändare som får lida för detta, det brukar ju vara så när Oracle är inblandade.© 2019 Omsoc Publishing AB