2010-09-13
Nyhet

Newton klarade jordbävning

Läsvärd historia om hur en Newton MP2100 räddade dagen för en hacker med tillhörande familj som drabbades av jordbävningen på Nya Zeeland:

Guess what was an indispensable tool in the aftermath? My Apple Newton. During the odd quiet moment I could relax by journalling what had happened and then email the updates to friends and family when power and communications were restored.

Jag har inte drabbats av en jordbävning ute i skogen, men jag tröttnade så på Apples velande runt Macbook Air så jag plockade fram min gamla PowerBook G4, skickade i en ny hårddisk, 1GB RAM och ett nytt batteri och nu har jag kanske inte en Air men en riktigt portabel dator med ett riktigt bra tangentbord på. Ska bli kul att se reaktionerna på Macsysadmin 2010 när jag drar fram den här gamla reliken…© 2019 Omsoc Publishing AB