2010-10-04
Nyhet

MacSysAdmin 2010

MacSysAdmin är en händelse jag länge tänkt gå på, men av olika anledningar blev det aldrig av. I år blev det av. Och det lär det bli även nästa år.

Ska man klaga på något så var det valet av lokal. I mitten av Göteborg, inte helt lättparkerat om man inte bodde på hotell i närheten, och hörsalen där vi tillbringade merparten av tre dagar hade så dåliga säten så jag tror knappast jag var den ende som gick därifrån med närmast bortdomnade bakdelar. Maten på Folkets Hus i Göteborg, där lokalen låg, lämnade också en del att önska.

Men bortser man från det och fokuserar på det som faktiskt spelar roll, innehållet, så var det enormt intressant. Över 150 personer från 16 länder hade tagit sig till Göteborg för detta evenemang, och om något är ett enormt gott betyg till organisationen bakom MacSysAdmin med Tycho Sjögren i spetsen, som åter igen har gjort ett jättejobb med att få över talare som Arek Dreyer (på bilden ovan), Charles Edge och Duncan McCracken som med värme, humor och inlevelse levererade tonvis med extremt användbar information.

Jag hoppas att det inom kort kommer att presenteras länkar till alla presentation som gavs där då de ofta innehöll länkar till dokument som är väl värda att ladda ner. Jag hann inte skriva ner allt själv då det ibland gick ganska fort.

WIFI-nätet fungerade bra (även om det inte fungerade att ansluta sig medelst VPN till sin driftsmiljö hemma. Ett inte helt ovidkommande problem om man är bortrest tre dagar från jobbet…) och alla var vänliga och det var en genuint trevlig upplevelse som jag ser fram emot att besöka MacSysAdmin 2011. Då tar jag nog med en extrakudde att sitta på, i fall att. 🙂

En stor eloge till Tycho och hela gänget bakom MacSysAdmin 2010!© 2020 Omsoc Publishing AB