2010-10-21
Nyhet

Air eller iPad?

Marco Arment:

If forced to choose between bringing an Air and an iPad on a trip, to a meeting, on a train, on a plane, or pretty much anywhere, I’d choose the Air. (Even the 11”.)

Most of what I do on computing devices either can’t be done or would take much longer on an iPad, and I’m impatient and demanding with my hardware.

If you can say the same about yourself, an iPad probably won’t replace a laptop for you.

Jag håller med till 100 procent. Den Macbook Air jag har nu har bär jag med mig dagligen och det har blivit helt naturligt för mig att ha den med mig. Skulle jag glömma den är det nästan lika jobbigt som att glömma min iPhone 4 hemma.

Jag tror det har med hur portabel Macbook Air är. Den är så lätt och så tunn så det finns ingen anledning till att inte bära med den var jag än går.

Samma sak gäller givetvis med min iPad WIFI men den är ju begränsad till att endast fungera över just WIFI vilket gör den i princip värdelös om jag inte är på kontoret eller hemma. Även om jag hade 3G-modellen så känner jag mig alltid en aning begränsad i vad jag faktiskt kan göra när jag sitter med en iPad. Jag är extremt beroende av att alltid ha en terminal inom räckhåll för att kunna få saker gjorda snabbare. Kalla mig en nörd eller vad som helst, men efter att ha arbetat med Linux och andra Unixvarianter sedan mitten på 90-talet så sitter den här typen av vanor djupt.

iPad uppmuntrar inte till den typen av användande, utan allt sker via applikationer vilket är både det geniala och det lite jobbiga med iPad, vilket jag tror också är varför jag aldrig riktigt vant mig vid att använda iPad bortom att slösurfa eller läsa någon av de tidningar jag köper via App Store. Mina barn däremot i princip slåss om plattan så gott som dagligen och ritar, surfar, läser och skriver som det inte fanns någon morgondag.

En Macbook Air är för mig i princip lika smidig som en iPad, men jag kan göra så mycket mer med en Air, så för mig är valet självklart: Air i väskan, Mac Pro under skrivbordet.© 2020 Omsoc Publishing AB