2010-10-21
Nyhet

Apple uppdaterar Java på Leopard och Snow Leopard

Java for Mac OS X 10.6 Update 3 respektive Java for Mac OS X 10.5 Update 8 finns nu i Software Update för både klient- och serverversionen av operativsystemet. Bättre kompabilitet, stabilitet och säkerhet utlovas.

Intressant är också detta som står att läsa i ett utvecklardokument hos Apple:

As of the release of Java for Mac OS X 10.6 Update 3, the version of Java that is ported by Apple, and that ships with Mac OS X, is deprecated.

This means that the Apple-produced runtime will not be maintained at the same level, and may be removed from future versions of Mac OS X. The Java runtime shipping in Mac OS X 10.6 Snow Leopard, and Mac OS X 10.5 Leopard, will continue to be supported and maintained through the standard support cycles of those products.

Hur Apples stöd för Java kommer att se ut i framtiden är alltså en aning osäkert.© 2020 Omsoc Publishing AB