2010-10-22
Nyhet

Omni Group gillar Mac App Store

Ken Case:

The App Store is also great from the independent developer’s point of view: we don’t have to figure out how to build our own online stores (or find someone else to distribute our software), or how to distribute license keys or scale up our websites and bandwidth to handle lots of downloads if we suddenly get written up by a popular reviewer.

Those of us who are already established in the Mac market have already built up a lot of this infrastructure, of course, so this benefit may not be as important to us as it is to new developers.

But we’ll benefit from a strong, healthy, growing market for Mac apps.

Lite förvånande med tanke på att Omni Group ju är enormt etablerade på marknaden och som säkerligen drar in ordentligt med pengar på att sälja direkt via sin egna webbsajt. Apple tar 30 procent av kakan och står för distribution, marknadsföring och hela betalningsmekanismen, men lägger också till en rad regler som kan vara jobbiga att hantera för framförallt mindre utvecklare som kan tvingas att skriva om delar av eller hela sina applikationer, eller kanske till och med byta utvecklingsverktyg, för att platsa i Mac App Store.

Men uppfyller man kraven som utvecklare och kan leva med de regler som Apple sätter upp, och emellanåt ändrar som de själva känner för, så är ju Mac App Store en bra ide.

Vad vi som kunder anbelangar så står jag fast vid att Apples allt ökade koll på vad vi gör med våra datorer, telefoner och iPad:s är på gränsen till obehaglig och jag kan inte göra annat än att hålla med min gode vän Daniel, som menade att det maktmissbruk Microsoft har haft över marknaden i snart 15 år är ingenting mot vad Google och Apple skulle uppvisat om de haft samma möjlighet.© 2020 Omsoc Publishing AB