2010-11-29
Nyhet

Två giganter ur tiden

Irvin Kershner, regissör till bland annat Empire Strikes Back, den bästa Star Wars-filmen genom tiderna, mest beroende på att det var den som George Lucas hade minst med att göra. För övrigt tror jag det är dags att vi förlåter Kershner för Robocop II.

En annan sorts gigant har också kastat in hatten för gott. Kungen av fåniga parodier, Leslie Nielsen, blev 84 år gammal. Vad man kanske glömmer är att han förutom sin senare karriär i filmer som Airplane och Naked Gun-trilogin också spelade med i serier som Kojak, M*A*S*H och Kung Fu, den senare som också blev David Carradines genombrott.

Att Leslie Nielsen också provspelade för en roll i MastodontfilmMats favorit, Ben Hur, och att han för ett ögonblick eller två var påtänkt för rollen som Jack Torrence i The Shining, och att hans bror var vice-premiärminister i Kanada, är också intressant att fundera över.

/Macpros Kulturdepartement© 2021 Omsoc Publishing AB