2010-12-22
Nyhet

Fail *3

Nyheterna börjar läcka ut om Microsofts kommande tabletmaskin, en direkt konkurrent till iPad.

Nu är ju detta obekräftade nyheter men om de stämmer så säger de mig två saker:

1. Det tycks vara en stor brist på industridesigners utanför Apple. Istället för att lansera något bättre, tunnare och smartare gör man något som är tjockare och mer omständigt att använda:

The Samsung device is described as “similar in size and shape to the Apple iPad, although it is not as thin. It also includes a unique and slick keyboard that slides out from below for easy typing.”

2. Uttryck som “antingen eller” finns inte i Microsofts värld. De vågar inte ta lead i en fråga utan kastar istället in allt och hoppas att det ska göra så potentiella kunder inte skräms bort från produkten i fråga:

The people familiar with this device said it would run the Windows 7 operating system when in landscape mode, but will also have a layered interface that will appear when the keyboard is hidden and the device is held in a portrait mode.

3. För att en produkt, i det här fallet en tablet-enhet, ska bli inte bara omtyckt utan också älskad som iPad har blivit av många av sina kunder, krävs att man kan göra många saker på den. iPad idag är en mycket mångsidig produkt, och det lär inte förändras åt det sämre, men Apple har förstått hur man skapar produkter som folk både kan jobba på och leka med:

Microsoft hopes these slates will offer an alternative to the iPad because they move beyond play, people familiar with the tablets said. “The company believes there is a huge market for business people who want to enjoy a slate for reading newspapers and magazines and then work on Microsoft Word, Excel or PowerPoint while doing work,”

Så om detta stämmer kommer Microsoft tillsammans med sina hårdvarupartners (vilka troligen inkluderar Samsung, Dell, och kanske IBM och HTC?) att lansera en serie plattor med både ett tangentbord som dyker upp på skärmen, och ett fysiskt som går att dra ut från undersidan av enheten. Målet med enheten är att man ska kunna läsa tidningar, magasin och sedan arbeta i Office. Yay.

En sådan enhet blir säkert älskad av IT-avdelningen, om Microsoft gör saker rätt där, men huruvida användarna faktiskt vill inte bara arbeta på enheten utan också ta med den hem är ju en helt annan historia.© 2021 Omsoc Publishing AB