2011-01-11
Nyhet

Android större än iPhone i USA

Analysföretaget comScore släpper nu siffror som, om de stämmer, visar att Android-baserade smarta telefoner gått om iPhone på den amerikanska marknaden. Under Augusti till November förra året växte marknadsandelen för Android-baserade telefoner med hela 6,4 procent vilket i sin tur ledde till en total marknadsandel på 26 procent. iPhone växte med endast 0,8 procent under samma period vilket gjorde att de hamnade en ynka procent bakom de Android-baserade telefonerna, alltså 25 procent. Dessa siffror gäller alltså marknaden för smarta telefoner och inte mobilmarknaden som helhet, där Samsung dominerar den amerikanska marknaden med en marknadsandel på 24,5 procent, följda av LG som har 20,9 procent, Motorola med 17 procent, RIM (Black Berry) med sina 8,8 procent och slutligen Nokia med 7,2 procent.

comScore beräknar att hela 61 miljoner amerikaner nu äger en smart telefon. Telefonernas smarta funktioner verkar dock inte riktigt komma till sin rätt där borta, 67 procent av användarna använder SMS och endast 35,5 procent använder en smart telefon för att surfa med.© 2021 Omsoc Publishing AB