2011-01-17
Nyhet

Apples börsras

Apple kunde inte valt en bättre dag att meddela att VD och styrelseordförande Steve Jobs nu åter är sjukskriven. För idag är det helgdag, Martin Luther King Day, i USA. Men i Europa är det vardag och på Frankfurtbörsen, som är Apples sekundärmarknad efter Nasdaq i New York, straffades Apple-aktien hårt. Bilden här till höger visar tydligen hur aktien sjönk som en sten och på drygt en timme hade värdet sjunkit från strax över 263 Euro till 240.58 Euro på en timme.

Det är en nedgång med motsvarande 7,54 procent och om Frankfurtbörsen, som handlade till 20:00 ikväll, är något att använda som jämförelse så får Apple det stenhårt imorgon eftermiddag, svensk tid, när Nasdaq-börsen öppnar igen.

En person jag pratat med har redan lagt in en säljorder på sina Apple-aktier utan att egentligen veta vilken säljkurs han kommer att få när Nasdaq öppnar imorgon igen. Då jag själv äger Apple-aktier, två närmare bestämt, varken kan eller vill jag ge några som helst råd i vad du bör och inte bör om du äger Apple-aktier göra men personligen kommer jag att sitta lugnt i min lilla kanot och invänta lugnare vatten.

Det är definitivt ingen tid för panik och spekulationer utan bara en stilla förhoppning att mannen med det usla temperamentet, slarviga klädstilen och kanske den största visionära förmågan någonsin snart är tillbaka på benen igen.© 2019 Omsoc Publishing AB