2011-01-18
Nyhet

Mac, iPad och iPhone säljer som aldrig förr

Apples kvartalsrapport för det det första fiskala kvartalet för 2011, som avslutades den 25:e December förra året, har nu presenterats. Företagets intäkter uppgick till 26,74 miljarder dollar och vinsten blev hela sex miljarder dollar för kvartalet som helhet. Jämfört med samma kvartal ett år tidigare, då intäkterna uppgick till 15.68 miljarder dollar och en vinst på 3.38 miljarder dollar.

Apple sålde 4.13 miljoner Mac-datorer under kvartalet, en ökning med 23 procent jämfört med året innan. 16.24 miljoner iPhones fick också nya ägare vilket är en ökning med 86 procent jämfört med året innan och hela 19.45 miljoner iPods, vilket är en minskning med sju procent jämfört med året innan. Just ja, Apple sålde 7,33 miljoner iPads också. Bara så där.

Totalt krattar Apple hem 9.8 miljarder dollar i kontanter bara från detta kvartal, och Apple räknar med att det andra fiskala kvartalet ska landa intäktsmässigt på 22 miljarder dollar. Hur stor vinsten kan tänkas bli framgår inte av det pressmeddelande som Apple skickade ut alldeles nyss.© 2019 Omsoc Publishing AB