2011-01-25
Nyhet

Insanely Great

Steve Jobs odödliga citat:

People think it’s this veneer — that the designers are handed this box and told, ‘Make it look good!’ That’s not what we think design is. It’s not just what it looks like and feels like. Design is how it works.

Boken “Insanely Great” av Steven Levy (utdrag finns att läsa här är obligatorisk läsning för alla Mac-fans:

I also met the people who created that machine. They were groggy and almost giddy from three years of creation. Their eyes blazed with Visine and fire. They told me that with Macintosh, they were going to “put a dent in the Universe.” Their leader, Steven P. Jobs, told them so. They also told me how Jobs referred to this new computer: Insanely Great.

Få saker har förändrat världen som Macintosh gjort, och med tanke på att maskinen floppade rejält de första åren så visade Jobs, Apple och Macintosh själv hur otroligt långt före den var allt annat som fanns på marknaden då. Folk fattade först inte hur smart det var, i kombination med att Macintosh var seriöst kastrerad från allt vad kraft hette. 512K-Mac:en löste flera av de problemen men redan under utvecklingen av Macintosh var minnet ett stort problem. Minnesbegränsningen gjorde att kopieringen av en diskett, som rymde 400KB, tog tid och krävde att man bytte diskett 20 gånger. Valet av diskettstation är för övrigt en särdeles charmig historia.

Macintosh fyller 27 år i år.© 2019 Omsoc Publishing AB