2011-01-31
Nyhet

Ingen Xserve-ersättare från ActiveStorage

Ryktena gick vilda om huruvida ActiveStorage, ett företag som startades av f.d Apple-anställda, skulle lansera en ersättare för Xserve, och huruvida Apple skulle göra en Xserve Raid, alltså göra det möjligt att använda en annan leverantörs produkt med Apples dito och dessutom precis som Apple gjorde med Promise länka till den andre leverantörens hemsida från Apple.com.

ActiveStorage har dock inte gått den vägen som många önskade, utan lanserar nu istället ActiveSAN, en Linuxbaserad metadatakontroller som körs på Linux och som kan användas tillsammans med Xsan.

Vet inte vad som är värst, att Xservern nu verkligen är borta och inga alterantiv finns, eller att ActiveStorage:s produkter överlag ser ut som Apples produkter, fast upp och ned. ActiveSan är inget undantag.

Denna nyhet är dock viktig för de som kör Xserves som metadatakontrollers i ett XSAN och som skrikit sig blåa över att inte ha vettig hårdvara för sina SAN i framtiden. Du kan läsa mer om ActiveSan här och se mer om ActiveSAN i filmen nedan:© 2021 Omsoc Publishing AB