2011-02-08
Nyhet

“"Jakten på sidvisningar förstör journalistiken"”

Mike McCuem, Flipboard:

The problem with journalism on the Web today is that it’s being contaminated by the Web form factor. What I mean is, journalists are being pushed to do things like slide shows — stuff meant to attract page views. Articles themselves are condensed to narrow columns of text across 5, 6, 7 pages, and ads that are really distracting for the reader, so it’s not a pleasant experience to ‘curl up’ with a good website.

Jag kan inte annat än att hålla med. Vilket kanske är förklaringen till varför jag har kanske 10-20 procent av besökarna som vissa andra Macsajter har. Jag säger inte att jag är någon föregångare när det gäller varken det journalistiska hantverket eller innehållet på Macpro ur en mer allmän synvinkel, men jag vägrar att kompromissa, att skriva och publicera vad jag anser vara sämre texter med fräsiga rubriker för att dra så mycket trafik som möjligt.

Väldigt sällan funderar jag mer än 2-3 sekunder på en rubrik och hur den ska se ut, och när jag skriver kommer det bara rakt ut som jag tänker det just då (bortsett från tester och längre analyser där jag gjort en hel del research innan jag publicerar innehållet), men jag betackar mig i 99 fall av 100 för rykten, ointressanta produktlanseringar och annat som jag själv inte finner intressant och därmed inte kan stå för.

Ni som läser Macpro, verkar tycka som jag. Och de som inte tycker att mina artiklar här på sajten är långa nog kan ju alltid ta en titt i Macpro Magazine där de får sträcka ut rejält. 🙂© 2021 Omsoc Publishing AB