2011-02-09
Nyhet

Produktivitet 2.0

C.J. Chilvers:

I recently deleted Things for Mac and Things for iPhone. It wasn’t because of the recent squabbles among productivity nerds about Things vs. Omnifocus. It was because of a book called The Shallows. It’s bringing me back to paper.

Många bloggare slåss om att visa upp sina anteckningsböcker, pennor, och så vidare. De verkar tycka att det skänker en sorts cred till dem själva, och att de framstår som tänkare. Men C.J. Chilvers text är den första som fått mig att förstå värdet i att arbeta med penna och papper igen. Läs den du med.

Jag saknar min gamla Filofax ibland. Den ligger fortfarande i en kartong, och innehållet är fortfarande från 1994. Jag tittade i den för en tid sedan och konstaterade att jag använde den ungefär till April månad det året, sen verkar jag ha ledsnat på den.

Huruvida man använder Things, OmniFocus eller en anteckningsbok och en penna spelar egentligen mindre roll, jag tror att det stora problemet för alla är inte att de är produktiva, utan att hur de fångar upp den produktiviteten och förvandlar den till något bra. För egen del får jag mina bästa ideér i duschen eller när jag kör bil, två dåliga ställen att ta fram en iPhone och mata in grejer i OmniFocus eller på en bit papper. Jag har inte löst det här problemet riktigt ännu. 🙂© 2021 Omsoc Publishing AB