2011-02-11
Nyhet

Google jagar sparkade Nokia-utvecklare

När nu Nokia och Microsoft blivit så såta vänner så finns det givetvis de som är mindre glada. Exempelvis alla de utvecklare som arbetat med Symbian som nu får finna sig i att snart vara arbetslösa. Symbian kommer under en övergångsperiod att fortsätta uppdateras men tillsammans med MeeGo är de två plattformarnas dagar hos Nokia nu räknade.

Nokia medger också att de förhandlat med Google om att använda Android som operativsystem för sina mobiltelefoner men av rädsla av att bli “en i mängden” valde de istället att gå till Microsoft och deras Windows Phone 7.

Redan under 2012 kommer Nokia enligt dem själva att leverera stora mängder telefoner med Windows Phone 7, ett operativsystem som just nu har runt 3,5 procent av marknaden.

Google, som givetvis inte förnekar sig, går nu ut öppet och jagar de utvecklare som får dojjan av Nokia. Och de lär ha några att välja mellan: enligt det finska arbetsmarknadsdepartementet kan så många som 20000 personer direkt eller indirekt förlora jobbet på grund av företagets övergång till Windows Phone 7. Google, å sin sida, behöver ju fortfarande folk till sitt gigantiska datacenter i Finland.© 2021 Omsoc Publishing AB