2011-02-24
Nyhet

Lyckad bokmärkessynkronisering för Safari

Denna artikel har tidigare varit publicerad i Macpro Magazine.

Om man som jag ledsnat på Mobile Me och hoppat av så börjar man snart sakna en stor sak, och det är synkronisering av bokmärken mellan olika datorer. Det finns diverse sätt att lösa detta på men det snyggaste jag stött på hittills är att använda sig av en tjänst vid namn XMarks. Den fungerar med Mac OS X 10.5 eller senare samt Safari version 4 och 5, Chrome och Firefox version 3 och 4. Utöver detta finns också Xmarks till Windows för Internet Exploder version 7 och 8 och Chrome samt Firefox version 3 och 4 för Linux. Just ja, den fungerar också för Safari på iOS vilket innebär att du också kan synkronisera ned dina bokmärken till din iPhone och din iPad, eller om du kör Android eller BlackBerry så kan du även synkronisera bokmärkena dit.

Vad är då haken? Jo, Xmarks kostar pengar om du vill ha synkronisering till dina mobila enheter, vilket sker genom ett så kallat premiumkonto.

Kostnaden är tolv dollar per år, alltså drygt en hundralapp för att du ska ha ständigt uppdaterad synkronisering och backup av dina bokmärken. Klart prisvärt, tycker jag.

Klientprogrammet för Mac:en kunde vara snyggare, ja, men det integrerar finfint med Growl så man vet att den synkroniserat som den ska. För den har aldrig strulat för mig under den månad jag använt tjänsten.

Rekommenderas varmt, således.

Leverantör: LastPass
Pris: Tolv dollar per år för Premiumversionen.© 2021 Omsoc Publishing AB