2011-04-06
Nyhet

Rework

37 Signals-grundaren Jason Fried har det senaste året tagit ett stort kliv framåt för att etablera sig som en föreläsare på TED och författare av två böcker som på många sätt förändrat hur jag tänker och ser på arbete, både som anställd och som egenföretagare. Den senaste titeln, Reworked, skrev Fried tillsammans med danske David Heinemeir Hansson, utvecklaren bakom flera av 37 Signals framgångsrika tjänster, och Reworked är inte bara ett sant nöje att läsa utan också närmast obligatorisk läsning för dig som funderar på att dra igång en egen låda.

Här får man i en rad essäer handfasta tips på vad du ska fokusera på i din verksamhet, vad du kan hoppa över och hur du snabbast når framgång genom att i princip gå rakt emot alla konventionella regler för hur du ska driva ett företag och marknadsföra dina produkter och tjänster. Uppfriskande är bara förnamnet.

Essäformen passar bra. En av författarnas teser är att långa rapporter och planer är helt meningslöst eftersom ingen läser dem och långa planeringsdokument ändå bygger i princip uteslutande på gissningar. Därför kan en essä vara 1-2 sidor lång, inte mer. Men det räcker. Och de närmare 300 sidorna flyger ändå förbi och du kan utan vidare läsa boken på en eftermiddag.

Gör dig själv en tjänst och köp den här boken idag. Missa heller inte Jason Frieds 20 minuter långa föredrag på TED om varför du inte får ett jota gjort när du är på jobbet.

Underhållande och sevärt som uppvärmning inför boken, som alla borde läsa. Oavsett om de är egenföretagare eller är anställda.

Författare: Jason Fried och David Heinemeir Hansson
Pris: 150 kronor hos Bokus.se© 2020 Omsoc Publishing AB